Seo nedir arama motorlarında yükselmek için neler yapılmalıdır. Merak ettikleriniz tek bir makalede…
SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu web sitelerinin Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarındaki arama sonuçlarının sıralamasını iyileştirmek için yapılan işlemlerin bütünüdür. Siteniz; arama motorundaki kelimelerde ilk sıralarda ise siteniz fazlası ile ziyaretçi girişi sağlar.
Genel Seo kuralları nelerdir? tam detayları için tıklayın.
Hedefiniz arama motorunda üst sıralara çıkmak ise; yaratıcı, sabırlı ve stratejik bir çalışma planı yapmanız gerekmekte. Tabi kide bu çalışma planı tek başına yeterli olmayacaktır. Sitenizin hızlı açılması, kullanıcıların sitede daha fazla vakit geçirmesi için kaliteli içerikler, rakiplerin ve kullanıcıların sitenizi tavsiye etmesi gibi bir çok kriterlere ihtiyacınız olacak.
Milyonlarca siteden farklı olarak sizlerin kullanıcıyı önemsemeniz gerekmekte, yazdığınız içerikler ile sattığınız ürünler ile rakiplerinize karşı farklı ve başarılı işler yapmanız gerekmekte. Bunun için diğer sitelerin yapmadığı veya yapamadığı taktikleri kendiniz geliştirebilir veya yapılabilecek ve arama motorlarının seveceği taktikler ile arama motorlarında sıralamanızı optimize edebilirsiniz.
Bu optimizasyonların nasıl yapıldığının Google amca kendisi supports sayfası üzerinde de paylaşmış durumda. Buraya tıklayarak daha fazla detay öğrenebilirsiniz.
İçerik Başlıkları
Web site işlerine yeni başlayanların öncelikler bir çok terimi öğrenmesi gerekmektedir. Çok dediğime bakmayın, kısa ve öz bilgiler ile bu terimleri kolaylıkla kavrayabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken Google’un kendi paylaşımlarını takip etmeniz gerekiyor.
Site içi Seo; sitenizin içerisinde bulunan bağlantılar, görseller ve kodların optimizasyonunun yapılmasıdır. Bu optimizasyon için yapmanız gerekenler;
Bu liste haricinde sitenizin yaşı, bilinirliği de önemli şeylerdendir. Sitenizde bulunan görsellerin sıkıştırılarak boyutunu düşürülmesi, yazılarınızın, ürünlerinizin anlamlı başlık ve açıklama girilmesi, seo uyumlu link yapısı gibi şeyleri tamamladığınızda sitenizin hızlı açıldığından da emin olmalısınız.
Site dışı Seo; siteniz için referans bağlantılar verilmesi ile yapılır. Çoğunlukla sosyal medya, e-posta bültenleri bu bağlantıların en çok kullanıldığı bağlantı tiplerindendir.
Yapılan Seo çalışmaları iyi niyetli ve kötü niyetli olarak ayrılmaktadır. bu çalışmalar hem iç seo hemde dış seo için de yapılabilir.
Kötü niyetli yani Black Hat Seo yapanlar;
İyi niyetli yani White Hat Seo yapanlar;
Tabi kide bizler iyi niyetli seoyu sizlere öneririz. İlerleyen zamanlarda arama motorlarında ceza almamak için yaptığınız işleri özenli ve kaliteli bir şekilde yapmalısınız.
Sitenizi arama motorlarının sevebileceği şekilde ayarlama yapmanız gerekiyor. Bu başlık altında siteniz için yapmanız gerekenleri tek tek yazmaya çalışacağım. Aşağıdaki başlıkları dikkatlice üzerinden geçerseniz siteniz yapmanız gereken şeylerin büyük bir çoğunluğunu yapmış olacaksınız.
Sitenizin başlık kısmı çok önemlidir. Title ile sitenizin başlığını belirlersiniz, çarpıcı ve iddialı bir başlık her zaman kullanıcıları cezbetmektedir.
Meta etiketleri; Sitenizin Google gibi arama motorlarına, sosyal medya sitelerine bilgi vermesi için hazırlanmış kod parçalarındandır. Bu etiketler ile sitenizin başlığı, açıklaması, görseller, dili, içeriğin yazarı gibi bir çok bilgiyi verirler.
En çok kullanılan meta etiketleri;
Tabi kide daha çok meta etiketi vardır. Bunlar sitenizde olması gerekenlerdir. Meta etiketlerinin kullanım şekli ise şu şekildedir;
<meta name=”TAGADI” content=”DEGERI” />
Yukarıdaki listede verdiğim bilgiler TAGADI kısmı için geçerlidir. Etiket’in değeri ise DEGERI kısmına yazılır.
Daha fazla detayı gün geçtikçe güncellemekteyim. Ara ara takip ederek detayları öğrenebilirsiniz.
" Seo Nedir ve Neler Yapılmalıdır? konulu haberimizde Teknoloji Haberleri olarak sizlere Seo Nedir ve Neler Yapılmalıdır? ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Teknoloji Haberleri olarak hemen yukarıda Seo Nedir ve Neler Yapılmalıdır? ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Teknoloji ve yazılımı seven küçük bir şahsiyet :)
Copyright © 2015 - 2021 Tüm Hakları Saklıdır.