yükleniyor...

İnternetin en dahiyane buluşu: Recaptcha

Recaptcha bot değilim uygulamasını hiç böyle düşünmemişsinizdir. Recaptcha’e girdiğiniz kelimeler aslında bir işin parçasıymış. Ama bunu düşünen kişiye helal olsun demek lazım.

Hepimizin bot olmadığımızı kanıtlamaya çalışırken burada ne yazıyor ya demişizdir. Recaptcha tarafından geliştirilen bot değilim sistemi olası bir spamdan korunmak için kullanılıyor. Fakat Recaptcha’in çıkış neden çok farklıymış. Gelen iki farklı kelime aslında var olan kitapları dijitalleşmesi için bir oluşummuş. Her bot değilim diyerek yazdığımız kelimeler herhangi bir kitaptan gelen anlamsız kelimeleri bizlere dijitalleştirtiyorlamış.

GÜNLÜK 200 MİLYON KELİMEYİ ÇEVİRİYORUZ

Recaptcha geliştirdiği bot değilim sistemi ile bizlere kitapları dijital ortama aktartıyordu. Sistem tam olarak şu şekilde çalışıyor: Sunulan iki kelimeden birisi kitaptan gelen kelime iken, diğer kelime ise Recaptcha tarafından oluşturulan bir kelime. Biz Recaptcha’in oluşturduğu kelimeyi doğru girersek sistem bizim bot olmadığımız anlıyor ve spam olarak işaretlemeden devam etmemizi sağlıyor.  2000 yılından beri kullanılan Recaptcha sistemi günlük 200 milyon kelime giriş yapıldığı belirtildi.

İnternetin en dahiyane buluşu: Recaptcha konulu haberimizde Teknoloji Haberleri olarak sizlere İnternetin en dahiyane buluşu: Recaptcha ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik.

Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla Tıkla