yükleniyor...

IFTTT Nedir? Ne İşe Yarar?

IFTTT (If This, Then That) dilimize “Eğer Bu, O Zaman Şunu Yap” şeklinde çevrilebilir. Bu platform, internet üzerindeki birçok cihazı ve uygulamayı bir araya getirerek, bunlar arasında otomatik bağlantılar kurabilmenize olanak sağlar. Kısacası IFTTT sayesinde, bir olay gerçekleştiğinde başka bir olayın otomatik olarak tetiklenmesini sağlayabilirsiniz. Bu herhangi bir internet sitesindeki güncellemeyi Twitter’da paylaşmak olabileceği gibi, evdeki bir akıllı cihazın belirli bir saatte otomatik olarak açılmasını da sağlayabilir. IFTTT, kişiselleştirilmiş akıllı evler, sosyal medya yönetimi, online takvimler, cihazlar arası uyum ve daha birçok alanda kullanılabilir. IFTTT’nin en büyük avantajı ise, kullanıcıların kolayca özelleştirilebilen hazır şablonlardan yararlanarak, kendi kurallarını oluşturabilmesidir.

IFTTT Nedir?

IFTTT nedir sorusu, iş hayatını kolaylaştırmak isteyen çoğu kişinin mutlaka cevabını bilmesi gereken sorulardan bir tanesidir. Gerek işletme sahipleri gerek belirli bir işletmede çok önemli bir pozisyonda çalışanlar için en önemli öncelik, üretkenliği ve verimliliği arttırmak ve bunu yaparken her zaman en uygun maliyetli çözümler geliştirmektir.

Görevleri tamamlarken bunu mümkün olan en kolay şekilde yapma amacı olanlar, bunun için zaten hâlihazırda birçok hizmetten düzenli olarak yararlanıyor ama kullanılan mevcut hizmetler eğer yeterince uygun maliyetli değilse ve kolaylık sunmuyorsa alternatif bir çözüm arayışına girmek istenebilir.

İşte bunun gibi durumlar karşısında en iyi çözümlerden biri olarak IFTTT sahaya çıkıyor. IFTTT, işletme sahiplerine daha yüksek verimlilik ve üretkenlik sunmanın yanı sıra etkileşim oranını arttırmalarına da ciddi ölçüde katkı sağlıyor.

IFTTT Ne İşe Yarar?

IFTTT, isminden hareket etmek gerekirse “eğer bu olursa o zaman şu olur” şeklinde bir çalışma mantığına sahiptir. Bu hizmet, belirli koşullar bağlayarak herhangi bir işlemi gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Örnek Kullanım İşlemleri

  • Android işletim sistemli bir akıllı telefonda arama yaptığınızda arama bilgileri elektronik tablo formatında kaydedilir. Buradaki mantık da şudur: Bir arama yapılırsa arama detayları e-tabloya eklenir.
  • Soundcloud’da bir müzik beğendiniz. Kullanıcının Spotify hesabında da aynı işlem otomatik olarak gerçekleştirilir.

IFTTT Nasıl Kullanılır?

IFTTT, kullanıcıların çevrim içi ortamda gerçekleştirdiği işlemleri otomatikleştirmesine ve böylece üretkenliğin ve verimliliğin artmasına yardımcı olan bir hizmettir. “If this, then that” kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu sözcüklerin her biri, programlamada düzenli olarak kullanılan koşul ifadelerini temsil ediyor.

IFTTT’nin kullanımı basittir. Öncelikle web sürümünden ya da mobil uygulamasından bir hesap oluşturuyorsunuz. Kayıt işleminin ardından otomasyonlarla çalışmanızı sürdürmeye başlıyorsunuz.

IFTTT Hesap Oluşturma Adımları

  1. IFTTT hesap oluşturma sayfasından Apple, Facebook veya Google butonlarından birine basın ya da email adresinizi kullanarak kaydolun.
  2. Sign up seçeneğine tıklarsanız, e-posta ve şifre bilgilerinizi girmeniz istenir.
  3. IFTTT hizmetini Google, Facebook veya Apple hesabınızla kullanmayı seçerseniz, izinleri sağladıktan sonra hizmeti kullanmaya başlayabileceksiniz.

IFTTT Ücretli mi?

Hayır, IFTTT hizmetini ücretsiz kullanmak mümkündür fakat ücretli paketlerde kullanabileceğiniz özellikler ücretsiz paketlerde yoktur.

Ücretsiz hesabın kullanımı kolay olsa da uygulama yelpazesi ücretli planlar kadar geniş değildir. IFTTT Pro size daha çok uygulama sunarken IFTTT Pro+ planı sınırsız uygulama yelpazesi sunar. Ayrıca Pro+ planında yapay zekâ hizmetleri de mevcuttur. Birden fazla hesabı bağlayabilir, geliştirici araçlarından yararlanabilir ve çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz.

IFTTT Nedir? Ne İşe Yarar? konulu haberimizde Teknoloji Haberleri olarak sizlere IFTTT Nedir? Ne İşe Yarar? ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik.

son dakika tokat haberleri - tokatgazetesi Bilgi Doktoru Menajerimi Ara Son Bölüm Izle Nöbetçi Noterler Nöbetçi Eczaneler Adana Nöbetçi Eczaneler Kütahya Nöbetçi Eczaneler dijital platform ne demek sosyal medya faydaları subdomain mi klasör mü marla makaron filtre fiyatları Bilgi Doktoru