CSS nedir sorusuna cevap olarak stil şablon olarak ifade edilir ve açılımı “Cascading Style Sheets” dir. Fontları, büyüklüğü, renk ya da diğer tüm detayları değiştirmek, düzenlemek için kullanılır. Esnek bir kullanıma sahip olduğu için sıklıkla kullanılır. En çok tercih edilmesinin sebebi tüm web sayfalarda tek seferde işlemler yapılarak güncelleme yapılması. Bu sayede tüm sayfalar için tek tek zaman harcamak yerine tek seferde halledilir. Peki, bu CSS nedir? Bu yazımızda CSS nedir ve ne işe yarar konusunu ele alacağız.
İçerik Başlıkları
Dahili CSS kodları haricinde harici olarak CSS dosyalarını da HTML içerisinde Head alanına yerleştirilebilir. İhtiyaç durumunda dahili ve harici olarak CSS kullanabilirsiniz.
CSS dosyaları çeşitli amaçlarla kullanılabilir. CSS sayesinde HTML ile yapılamayan olanaklar sunar. Daha fazla seçenek sunmasından dolayı da oldukça tercih edilir hale gelir. Genel olarak faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;
Üç aşamadan meydana gelir. İl önce Tanımlama süreci ile başlar. HTML adına kimlik ya da isim oluşturulur. Bulunan CSS kodlama özelinde İngilizce çok alt düzeydedir. Kod yazmak için karşılaşılabilecek terimler öğrenilmelidir. Aşırı bir teknik bilgiye gerektirmemektedir. Kod yazma işlemi başlanırken sayfa içerisine eklemeler yapılır. Hatasız kod kullanımı ile sayfa içerikleri değiştirilir.
CSS ile web sitesine özel ve her cihaza uygun bir dış görünüm sağlanabilir. Mobil kullanıcıları için sayfalarda gezinebilmeleri için daha fazla olanak sağlar. Aynı zamanda küçük ya da büyük ekran ayrımı bulunmaktadır. Internal, External ve In-Line olmak üzere üç stil sayfa bulunur. Sayfanın üst kısmında yere yazılan kısıma Internal denilir. External .css uzantısına sahip bir dosyaya link etiketiyle yazılmasıdır. In-Line yani satır içerisine yazılan HTML yapısı içerisinde yer alan sayfa stilidir.
Sitelerin alt yapılarında kullanılan, stil kodlamalarına olanak sağlayan programdır. HTML stillendirmesi alanında kullanılır.
Site içerisinde yer alan fontları, görselleri, arka planı ayarlamanıza olanak sağlar. Stillendime işlemleri yapabilirsiniz.
CSS dosyaları site sunucularında yer kaplar. Site hızının artması için gereksiz CSS dosyalarının silinmesi ya da küçültülmesi gerekir.
" CSS Nedir? konulu haberimizde Teknoloji Haberleri olarak sizlere CSS Nedir? ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Teknoloji Haberleri olarak hemen yukarıda CSS Nedir? ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Copyright © 2015 - 2021 Tüm Hakları Saklıdır.