Dolar 26,1498 0.2%
Euro 29,1076 1.28%
Sterlin 33,9821 0.75%
S. Riyali 6,9832 0.14%
Altın GR 1.645,19 1,41%
Yar. Altın 5.432,00 1,44%
Çeyr. Altın 2.716,00 1,46%
22 Ay. Altın 1.590,01 1,42%
Tam Altın 10.777,42 1,21%
2021 Satın alma Rehberi – En Uygun Ders Bilgisayarı

2021 Satın alma Rehberi – En Uygun Ders Bilgisayarı

ABONE OL
13 Eylül 2021, 10:37:00

Eğitimde bir üst adıma geçtiyseniz ihtiyacınız olacak en önemli şeylerden biri de kendi özel çalışma alanınız. Ders bilgisayarı olmadan günümüzde kullanabileceğiniz bir masaüstü bilgisayar ve gözlerinizi yormayacak bir monitör gibi teknik araçlar sayesinde eğitim biraz daha kolay hale geldi. Özellikle pandemi sonrasında eğitim daha esnek ve uzaktan gerçekleştirilmeye başladı; bu da güvenilir bir PC sahibi olmanın önemini vurguluyor. Bu nedenle MSI, en iyi masaüstü bilgisayarları ve monitörleri arasından lise ve üniversite öğrencilerine uygun seçimler belirledi. Bu yazıda kendi çalışma noktanızı oluşturmanız için size rehberlik ediyoruz.

Masaüstü PC mi,  All-in-One PC mi? Hangisine ihtiyacınız var? Ders Bilgisayarı Nasıl Olmalı?

Bir öğrenci olarak günlük etkinlikleriniz okul işleri, okul dışı aktiviteler, arkadaşlarınızla sosyal medyada iletişimde kalmak, online yayınları izlemek ve ara sıra oyun oynamak şeklinde özetlenebilir. Hem ödevlerinizi, hem de okul dışı aktivitelerinizi yapabileceğinizi bir ders bilgisayarı sizin en önemli ihtiyacınız.

Zaten bir monitörünüz varsa ve daha geniş bir ekran veya çevre birimlerini bağlayabileceğiniz bir esneklik arıyorsanız bu noktada tercihiniz masaüstü bilgisayar olabilir. Hem monitör, hem de bilgisayarı tek bir cihazda istiyorsanız All-in-One PC alternatifine yönelebilirsiniz. Bir PC seçimi yapmadan önce dikkate almanız gereken birkaç faktör var: İşletim sistemi, RAM, depolama ve bağlantı özellikleri. Bu açıdan MSI, Mini PC’den All-in-One PC’ye kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip!

Orta öğretim için en iyi yardımcı ders bilgisayarı nasıl olmalı?

Bilgisayar bir öğrencinin eğitimine çok büyük katkı sağlayabilir. Bir orta okul öğrencisi evde bağımsız olarak ders çalışabilmek ve eğitim materyallerine en iyi şekilde ulaşabilmek, ev ödevlerini tamamlamak, internet üzerinden bilgiye ulaşmak, bilgisayar teknolojileri ile ilgili derslerinde pratik yapmak için ders bilgisarı olarak adlandırılan bir PC’ye ihtiyaç duyar. Bu nedenle 8GB RAM bellek, uygun miktarda depolama ve Windows 10 işletim sistemi her zaman tavsiye edilir. 2021 yılında Windows 11’in çıkışıyla, yeni sisteme ücretsiz terfi edecek olan Windows 10 işletim sistemini kullanmak daha da önem kazandı. MSI cihazlarda Windows 11 ile ilgili daha fazla bilgi için bu linki tıklayın:  MSI cihazlarda Windows 11 kullanmak.

Orta öğretim öğrencileri için uygun bir desktop bilgisayar sistemi olarak MSI Cubi serisi mini PC tavsiye ediyor. Örneğin, MSI Cubi 5 10M, Intel 10.nesil işlemci gücü, UHD grafikler ve birçok bağlantı noktasını avuç içi kadar bir kasa içinde sunmakta. Ayrıca VESA montaj standardını desteklediği için tüm uyumlu monitörlerin arkasına takılarak kullanılabilir ve tamamen görünmez hale gelerek çalışma noktanızda hiç yer kaplamaz.

Diğer taraftan bütçenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bir mini PC’nin yükseltilebilir olması size büyük avantaj sağlayabilir. Bu mondel Intel® Core™ i7 U işlemcilere ve 64GB DDR4 RAM belleğe kadar yükseltilebiliyor. İsterseniz düşük fiyatlı temel konfigürasyonu ile sipariş verebilir, bütçeniz için uygun olan bir zamanda ders bilgisayarı olarak aldığınız bilgisayarı yükseltebilirsiniz!

Belirtmeden geçmeyelim; MSI, 2021’in ikinci yarısında Cubi N JSL modelini çıkarıyor. Intel’in yeni Jasper Lake işlemcileri ile çok daha yüksek enerji verimliliğine sahip olacak bu bilgisayar, özel kavisli fan tasarımı ile çalışma ortamınızı daha sessiz hale getirecek.

MSI Cubi Desktop modellerinin karşılaştırması:

Lise ve Üniversite yaşamına hazır olun

Lise ve üniversite öğrencileri için konular önem kazanır. Bu da, her ders için daha fazla ödev anlamına gelebilir. Derslerle ilgili online bilgilere daha kolay erişebileceğiniz, uzaktan eğitim ve ekstra bilgilere ulaşabileceğiniz, farklı konularda projeleri tamamlayabileceğiniz bir PC’ye ihtiyacınız olacak.

Evde yaşıyorsanız MSI’ın en yeni PRO serisi masaüstü modelleri DP20Z ve DP21 sizin için en iyi tercih olabilir. Ufak fakat sağlam bir kasa ve VESA montaj standardına uygun tasarımı ile bu modelleri evinizde yer tasarrufu yapmak için istediğiniz şekilde monte edebilirsiniz. Depolama tarafında DP20Z ve DP21 modelleri M.2 SSD ve iki adet 2.5” HDD/SSD yuvası ile hem okul ihtiyaçlarınız, hem de videolar ve oyunlar gibi diğer eğlence içerikleri için bol miktarda depolama potansiyeline sahipler. Ayrıca Intel® Wi-Fi 6 AX201 ile en hızlı kablosuz bağlantı standardını destekliyor, indirme ve karşıya yükleme işlemlerinde güvenilir ve kararlı bir kablosuz deneyim sunuyorlar. Size en uygun olanı seçin, öğrenme veriminizi arttırın!

MSI PRO serisi masaüstü bilgisayarların karşılaştırması:

Yurtta kalıyorsanız masaüstü bilgisayarınızın kapladığı alan önemlidir. Bu yüzden All-in-One PC sizin için uygun bir seçenek olabilir. Yalnızca bir monitör standı kadar alan kaplar ve size geniş ekranda çalışma özgürlüğü verir. Aynı zamanda ekrana bağlanmak için bir kabloya daha ihtiyaç duymaz, dolayısıyla masanızın üzerinde kablo karmaşasının oluşmasını da engeller. All-in-One PC ile güçlü bir masaüstü bilgisayarı yurtta kullanma avantajınız var!

Ders Bilgisayarı

Bu amaçla MSI , PRO serisi All-in-One PC ile ihtiyaçlarınızı karşılamayı umuyor. Full HD IPS Panel, M.2 SSD ve 2.5’’ HDD/SSD depolamanın yanında Silent Pro Cooling soğutma sistemi ile MSI PRO serisi All-in-One PC hem okul, hem de günlük eğlenceniz için birçok özelliği bir arada sunuyor.

MSI Modern serisi All-in-One PC modellerinin karşılaştırması:

Kendinize özgü odanıza uyum sağlayacak şık bir alternatif arıyorsanız, bir seçenek de e MSI Modern serisi All-in-One PC olacaktır. Bu seri incecik kasası ile bulunduğu ortama mükemmel uyum sağlarken izleme alanınızı da genişletir. Ayrıca farklı kullanım senaryolarına göre yüksekliğini ve açısını ayarlayabileceğiniz modeli ile birlikte iki stand alternatifi vardır. Bağlantı noktaları arasında USB 3.2 Gen2 arayüzüne sahip simetrik Type-C portu bulunur. Böylece iPad gibi Type-C cihazlarınızı zahmetsizce bağlayabilirsiniz.

Ders Bilgisayarı

Bu PC’yi online derslerde kullanmak isteyenler için MSI ayrıca çıkarılabilir bir FHD web kamerası da ekledi. Böylece video görüşmelerinizde mükemmel görüntü kalitesine sahip olacaksınız. Modern serisinde MSI, farklı ekran boyutlarına, dokunmatik özelliklerine ve stand seçeneklerine sahip birkaç model sunuyor.

Monitöre ihtiyacım var mı? Çift monitör kullanabilir miyim?

Kendinize uygun bir bilgisayar seçtikten sonra aklınıza şu soru gelebilir: Fazladan bir monitöre ihtiyacım var mı? Mini PC gibi bir masaüstü tercihi yaptıysanız, bunun cevabı tabii ki evet. Tercihinizi All-in-One PC’den yana kullandıysanız ikinci bir monitör üretkenliğinizi arttırabilir. Bir öğrenci olarak proje ödevlerinizi yazarken aynı anda internetten ihtiyacınız olan bilgileri aramak iki monitörlü bir sistemde çok daha kolay olacaktır. Ya da bilgisayarınızda oyun oynamaktan hoşlanıyorsanız çift monitörlü bir sistem ile kendinizi oyunun içinde hissedebilirsiniz. Çalışma noktanızı tamamlamak için MSI’ın farkl özelliklere sahip, farklı bütçelere uygun monitörleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Gözlerinizi koruyun

Göz sağlığı her zaman önemlidir. Özellikle üniversite öğrencileri okul işleri için ekrana saatlerce bakmak zorunda kalabilirler. Bu yüzden doğru monitörü seçmek, gözlerinizi korumak açısından yaşamsal öneme sahiptir. Bu amaçla MSI PRO serisi monitörler çıplak gözle görülemeyen ekran kırpışmalarını önleyen Anti-Flicker teknolojisi ve mavi ışığı azaltan Less blue light teknolojileri ile üretilmiş, TÜV sertifikasına sahip monitörlerdir. Ders bilgisayarı ve monitör alırken ekran boyutu, panel tipi ve stand ayarları açısından farklı özelliklere sahip modeller bulunur. İster ödevinizi yazın, ister web sitelerinde gezinin, ister video izleyin, ister yayın yapın; MSI PRO serisi monitörler gözlerinizi korumanıza her zaman yardımcı olur.

Ders Bilgisayarı
Ders Bilgisayarı

PRO serisi monitör modellerinin karşılaştırması:

Şık monitörler, şık yaşam tarzı

Ortamınıza uyum sağlayacak zarif ve şık bir monitör arıyorsanız MSI Modern serisi monitörler  gözünüzden kaçmayacaktır. 2021 Red Dot Tasarım ödülü sahibi bu seri hem şık, hem de minimalist çizgilerinin yanı sıra eksiksiz bir çalışma performansı sunuyor.

Tüm Modern serisi monitörlerde 75Hz yüksek tazeleme oranına sahip IPS panel bulunur. Bu sayede hem çok daha iyi renk performansına, hem de çok geniş bir izleme açısına sahiptir. Dahili hoparlörleri ile harici ses kaynağına ihtiyacınız olmaz. Ayrıca Type-C portu üzerinden MacBook gibi iş ve ders bilgisayarı olarak kullanılabilecek cihazlarınıza bağlayabilir, telefonunuzu hızlı şarj edebilirsiniz.

Ders Bilgisayarı

Bu seri aynı zamanda 4 yönlü stand ayarlama özelliği ile gelir. Ders bilgisayarı denildiğinde en iyi görüntüleme açısı için ekranı öne-geriye yatırabilir, sağa-sola döndürebilirsiniz. Göz hizanız ekranın üstüne bakacak şekilde yüksekliğini ayarlayabilir ve gözleriniz için en konforlu hale getirebilirsiniz. Ayrıca kendi ekseni etrafında 90 derece çevirerek dikey olarak da kullanabilir, kodlama veya uzun belgelerle çalışırken işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak Modern serisi monitörler iki farklı renk seçeneğin (siyah ve beyaz) ile gelir. Yaşam tarzınıza uygun olanı seçin, çalışma noktanızı estetik zevkinize göre özelleştirin!

Modern serisi monitör modellerinin karşılaştırması:

Umarız bu satın alma rehberi size kendi çalışma noktanızı nasıl oluşturabileceğinize dair iyi bir fikir vermiştir.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
نيك تخين pornodoza.info نيك شواز asami yuma ero-video.mobi えがみしほ cute sex vedios mybeegporn.mobi www.tamil sex story.com موقع سكس حديث pornohaba.mobi مساج كس سكس بنات سمرا bombaporno.com ساني ليون سكس indianxxx xkeezmovies.mobi sexmove.com سكس تحية كاريوكا wiwiuku.com اب يغتصب بنتة kekocha hentai-fan.com tatsuki arisawa hentai double anal galleries exohentai.com full henti adivasi video sex redwap.sex porn in saree لحس hqtube.org نيك مصور hentai tsuyu hentaida.net chikan rape سكس صباحي bestdalil.com احلي قصص سكس محارم bipi picar greenporntube.net new sex vidios six indan mojoporn.info funvidporn